Make your own free website on Tripod.com

Gewone dolfijn
Start ] Terug ] Volgende ]

 

Gewone dolfijn
Delphinus delphis Linnaeus, 1758
common dolphin
le dauphin des anciens
der Delphin

John Van Gompel

Kenmerken: Slank dier met een afgetekende lange snuit, waarin tot 180 fijne tanden staan. Mannetjes worden tot 2,6 meter lang en wegen tot 150 kg, vrouwtjes zijn iets kleiner. Donkere rug en witte buik zijn van elkaar afgescheiden door gele en grijze vlakken.

Biotoop: Wereldwijd verspreid in tropische, subtropische en matig warme zeeŽn. Leeft in, soms grote groepen.

Voorkomen: De Noordzee is te koud als leefgebied. Sporadisch worden in de zuidelijke Noordzee exemplaren waargenomen. Aan onze kust 6 recente waarnemingen: vier keer een dood of stervend.

 

Design & maintenance: Thierry Onkelinx
Copyright © 1999 JNM Zoogdierenwerkgroep. All rights reserved.
Last update: 04/01/2000